Můj účet / Přihlásit se
Zpět do obchodu

Registrace

Jak správně používat denní a noční krémy a proč jsou klíčové pro krásnou pleť?

Správná péče o pleť je základem jejího krásného a zdravého vzhledu. Denní a noční krémy hrají v této situaci klíčovou roli. Pojďme se podívat na to, proč je důležité používat oba typy krémů a jak je správně aplikovat, aby účinek byl co největší.

Proč používat denní krém?

Denní krém je navržen tak, aby poskytoval pleti ochranu a hydrataci během dne. Zde jsou hlavní důvody, proč je jeho použití důležité:

  1. Hydratace: Denní krémy obsahují hydratační složky, které pomáhají udržet pleť jemnou a vláčnou. Denní hydratace je klíčem k prevenci suchosti a odlupování pleti.
  2. Ochrana před UV zářením: Většina denních krémů obsahuje SPF (sun protection factor), který chrání pleť před škodlivými UV paprsky. Tato ochrana je nezbytná pro prevenci předčasného stárnutí a snižuje riziko vzniku pigmentových skvrn a rakoviny kůže.
  3. Antioxidanty: Denní krémy často obsahují antioxidanty jako vitamíny C a E, které chrání pleť před volnými radikály a znečištěním z prostředí.

Jak správně používat denní krém?

  1. Čištění: Začněte čištěním obličeje vhodným čisticím přípravkem. Tento krok odstraní nečistoty, olej a zbytky make-upu, což umožní krému lépe proniknout do pokožky.
  2. Tonizace: Použijte tonikum, které vyrovná pH pleti a připraví ji na další kroky péče.
  3. Aplikace séra: Pokud používáte sérum, aplikujte ho před krémem. Sérum má lehčí texturu a jeho účinné látky proniknou hlouběji do pokožky.
  4. Aplikace denního krému: Naneste malé množství denního krému na obličej a krk. Jemně vmasírujte, dokud se krém zcela nevstřebá. Nezapomeňte na oblasti kolem očí, ale používejte speciální oční krém, který je méně těžký a nedráždí jemnou pokožku v této oblasti.

The One Day Cream: Denní krém pro všechny typy pleti, nabitý účinnými látkami, jako je bambucké máslo, lecitin, kolagen, vitamín E a další.

asombroso_blog_image_červen_day

Proč používat noční krém?

Noční krém je navržen tak, aby podporoval regeneraci a obnovu pleti během spánku. Zde jsou hlavní důvody, proč je noční krém důležitý:

  1. Regenerace pleti: Během spánku se pleť regeneruje a obnovuje. Noční krémy obsahují vyšší koncentrace aktivních látek, jako jsou retinoidy, peptidy a kyselina hyaluronová, které podporují obnovu buněk a opravují poškození způsobené během dne.
  2. Hydratace: Noční krémy jsou často hutnější a výživnější než denní krémy, což poskytuje intenzivní hydrataci, kterou pleť během noci potřebuje.
  3. Anti-ageing: Noční krémy mohou obsahovat složky zaměřené na boj proti stárnutí, jako jsou retinol a kolagen, které pomáhají vyhlazovat vrásky a zlepšují pružnost pleti.

Jak správně používat noční krém?

  1. Čištění: Stejně jako ráno začněte čištěním obličeje, abyste odstranili make-up, nečistoty a olej nahromaděný během dne.
  2. Tonizace: Použijte tonikum, které připraví pleť na absorpci dalších produktů.
  3. Aplikace séra: Pokud používáte noční sérum, aplikujte ho před nočním krémem.
  4. Aplikace nočního krému: Naneste malé množství nočního krému na obličej a krk. Jemně vmasírujte do pokožky, dokud se zcela nevstřebá.

The One Night Cream: Noční krém vhodný na všechny typy pleti s obsahem vitamínu E, kys. hyaluronové, ceramidů a mnoha dalších účinných látek.

asombroso_blog_image_červen_night

Tipy pro maximální efektivitu krémů

  • Pravidelnost: Používejte denní a noční krémy pravidelně každý den pro dosažení nejlepších výsledků.
  • Typ pleti: Vyberte si krémy vhodné pro váš typ pleti (suchá, mastná, smíšená, citlivá). Správně zvolený krém podpoří zdraví vaší pleti.
  • Přiměřené množství: Nepřehánějte to s množstvím krému. Malé množství často stačí k pokrytí celého obličeje a krku.

Používání denních a nočních krémů je základem každodenní péče o pleť, která přispívá k jejímu zdraví, kráse a mladistvému vzhledu. Dodržováním správných postupů a výběrem vhodných produktů můžete dosáhnout optimálních výsledků a těšit se z krásné pleti po celý rok.

Redakce Asombroso
Červen 2024