Můj účet / Přihlásit se
Zpět do obchodu

Registrace

Jaké ingredience v létě hledat v kosmetice pro citlivou pleť?

Péče o citlivou pleť vyžaduje pečlivý výběr kosmetických produktů, které pomáhají zklidňovat a chránit pokožku před podrážděním. Zde je několik klíčových ingrediencí, které byste měli hledat ve výrobcích určených pro citlivou pleť:

  1. Aloe Vera: Aloe vera je známá svými zklidňujícími a hydratačními vlastnostmi. Pomáhá zklidnit podrážděnou pokožku a urychluje její regeneraci. Aloe vera je často využívána v maskách a krémech pro citlivou pleť.
  2. Heřmánek: Heřmánek má silné protizánětlivé, antiseptické a antibakteriální účinky. Je ideální pro léčbu podrážděné a zanícené pleti, protože zmírňuje záněty a zarudnutí.
  3. Niacinamid (Vitamin B3): Niacinamid je skvělý pro zklidnění citlivé pleti a zlepšení její bariérové funkce. Pomáhá také redukovat zarudnutí a podráždění a je vhodný pro všechny typy pleti.
  4. Hyaluronová kyselina: Tato složka je vysoce hydratační a pomáhá udržovat vlhkost v pokožce, čímž předchází jejímu vysušování a podráždění. Je ideální pro citlivou a suchou pleť.
  5. Bambucké máslo (karité): Extrakt ze semen máslovníku afrického, který obsahuje vitamíny a biologicky aktivní látky schopné pleť dlouhodobě hydratovat, posílit její obranyschopnost a zpomalit její stárnutí.
  6. Ceramidy: Ceramidy jsou lipidy, které jsou klíčové pro udržení zdravé kožní bariéry. Pomáhají uzamykat vlhkost v pleti a chrání ji před vnějšími agresory, což je zvláště důležité pro citlivou pleť.

Doporučené produkty

V nabídce Asombroso najdete několik produktů, které jsou vhodné pro citlivou pleť a obsahují výše zmíněné ingredience:

Sun Protect - Mléko po opalování: Mléko účinně regeneruje, hydratuje a navrací pleti elasticitu a přirozený vzhled. Obsahuje aktivní výtažky z rostlin, aloe vera, panthenol a alantoin. Díky extraktu z rakytníku a betakarotenu mléko účinně fixuje opálení. Neobsahuje minerální oleje ani syntetická barviva.

asombroso_milk

The One Day Cream: Krém vhodný pro všechny tipy pleti, včetně té citlivé, s obsahem ceramidů, vitamínu E a kyseliny hyaluronové v bezkontaktním kelímku s minimálním obsahem konzervantů.

The One Eye Cream: Oční krém s obsahem hydratačních látek a UV complexu, který chrání citlivé oční okolí před poškozením vlivy slunečního záření. Bambucké máslo jemnou pokožku vyživuje, kyselina hyaluronová ji udržuje hydratovanou a vitamín E zabraňuje vzniku volných radikálů.

Správným výběrem kosmetických produktů a zaměřením se na klíčové ingredience můžete citlivou pleť udržet zdravou, hydratovanou a chráněnou před vnějšími vlivy.

Redakce Asombroso
Červenec 2024