Můj účet / Přihlásit se
Zpět do obchodu

Registrace

Tipy na léto: Ochrana pokožky před sluncem nejen opalovacími přípravky

Léto je obdobím, kdy je péče o pleť a ochrana proti slunečnímu záření více než nezbytná. Intenzivní sluneční paprsky mohou způsobit poškození pokožky, předčasné stárnutí a zvýšit riziko rakoviny kůže. Abychom udrželi pleť zdravou a chráněnou, je důležité dodržovat několik zásadních kroků.

1. Používejte opalovací krémy

Denní aplikace opalovacího krému je základním krokem v péči o pleť během léta. Opalovací krém by měl mít vysoký ochranný faktor (SPF), který chrání proti UVB i UVA paprskům. UVB paprsky způsobují spálení pokožky, zatímco UVA paprsky pronikají hlouběji do kůže a mohou způsobovat její předčasné stárnutí. Nanášejte krém na všechny odkryté části těla, a to alespoň 20 minut před vystavením slunci. Opalovací krém je třeba aplikovat každé dvě hodiny a po každém koupání nebo nadměrném pocení.

asombroso_blog_image_srpen_1 (1)

2. Hydratace

Hydratace pokožky je během léta klíčová, protože slunce a vysoké teploty mohou pokožku vysušovat. Používejte lehké hydratační krémy a séra, která rychle proniknou do pokožky a dodají jí potřebnou vlhkost. Kromě vnější hydratace je důležité pít dostatek vody, aby byla pokožka hydratovaná i zevnitř. Doporučuje se vypít alespoň 2,5 litru vody denně, a v horkých dnech ještě více.

asombroso_blog_image_srpen_2 (1)

3. Pravidelné čištění

Letní teploty zvyšují produkci potu a mazu, což může vést k ucpání pórů a vzniku akné. Je důležité pleť čistit ráno a večer jemným čistícím přípravkem, který odstraní nečistoty, pot a přebytečný maz, aniž by narušil přirozenou bariéru pokožky. Po čištění použijte tonikum, které pokožku osvěží a připraví na další kroky péče.

4. Ochrana proti dehydrataci

Kromě pitného režimu je důležité chránit pokožku před dehydratací používáním hydratačních sprejů, které lze aplikovat během dne. Tyto produkty okamžitě osvěží pokožku a dodají jí potřebnou vlhkost. Skvělým tipem je nosit malou láhev hydratačního spreje v kabelce, aby byla kdykoli po ruce.

5. Nošení ochranných doplňků

Kromě používání opalovacích krémů je důležité chránit pokožku i mechanicky. Noste široké klobouky, které stíní obličej a krk, a sluneční brýle s UV filtrem, které chrání oči a citlivou pleť kolem nich. Lehké, vzdušné oblečení, které zakrývá ruce a nohy, může také přispět k ochraně před škodlivými slunečními paprsky.

 

asombroso_blog_image_srpen_3 (1)

Závěr

Dodržování těchto kroků pomůže udržet pleť zdravou a chráněnou během letních měsíců. Sluneční paprsky mohou být škodlivé, ale s vhodnou péčí a ochranou si můžete bez obav užívat krásné slunečné dny. Nezapomínejte na pravidelnou aplikaci opalovacího krému, dostatečnou hydrataci a nošení ochranných doplňků. Vaše pleť vám bude vděčná, přirozené opálení vám déle vydrží a to i bez poškození pokožky.

Redakce Asombroso
Srpen 2024